Spelmanslaget finns kvar

Hej!
Även om uppdateringarna på hemsidan är väldigt glesa så är vi i Strängar & Rör fortfarande i högsta grad aktiva. Vi är helt enkelt bättre på att spela folkmusik än att sitta vid datorn ;)

Såhär kan det låta:
 

 

Publicerat i Spelmanslaget | Kommentering avstängd

Ny ordförande

2012 går mot sitt slut och en ny ordförande till studentspelmanslaget har valdes på årsmötet, vi tackar Johan Trolin för flera år av folkmusikaliskt ledarskap och välkomnar Björn Ekman.

Tro det eller ej men även denna höst blev det ett läger vid havet utanför Loftahammar där det repades låtar inför studentspelmanslagsVM. Skribenten var tyvärr inte där själv men av bilden att döma var vädret bra, folk glada och båten utbytt mot två gräsklippare.

 

 

Under hösten har Strängar & Rör bl.a. synts på de regelbundna folkmusikcaféerna i hemslöjdsgårdens lokaler på Läroverksgatan 7, deltagit i studentspelmanslagsVM på Linköpings folkmusikfestival och ännu en gång spelat för utbytesstudenter som läser kurs i Skandinaviska kulturer. Gammaldanskens vänner verkar vara ett gäng som uppskattar Strängar & Rör så vi hade en spelning för dom även denna höst.

Nu stundar rep av folkmusikaliska jullåtar inför december månad.

/Calle

Publicerat i Spelmanslaget | Kommentering avstängd

2011 går mot sitt slut

Hösten fortsatte med folkmusikpubar och folkmusikcaféer där Strängar & Rör hade för vana att uppträda.

För det sedvanliga höstlägret utanför Loftahammar lyckades vi pricka in höstens finaste väder! Förutom repetition inför studentspelmanslags-VM hann vi fika samt äta lunch i solen på bryggan och ta en tur med racerbåten ut ur skärgården där man kunde se jordens rundning i en obruten horisont.

På Linköpings folkmusikfestival florerade det S&R:are på dansgolv och scener, jammandes i skrymslen och vrår och såklart ställde vi upp i studentspelmanslags-VM. Segern gick i år till Gotland trots att vårt program var grymt.

Liksom förra året blev vi tillfrågade att uppträda för utbytesstudenter som läser kurs i Skandinaviska kulturer. Vi dansade midsommarlekar och spelade konsert samt till dansutlärning.

Och så blev det adventstider och Strängar & Rör repade in ett program med jullåtar. Vi spelade tre konserter: för gammeldanskens vänner på Harrys (glatt och gråhårigt), på folkmusikcaféet (till dans och glada tillrop) och för hälsouniversitetspersonal på Brigaden (fullproppade av julmat). I kollektivet blev det sedan säsongsavslutning med risgrynsgröt, mandelrim av Calle för han fick mandeln och jam i skenet av tända ljus och julgran.

God Jul önskar Strängar och Rör och välkommen till en ny termin måndag den 16 januari i Keyhuset.

Publicerat i Spelmanslaget | Kommentering avstängd

Lyckad folkmusikpub på L’Orient

Nu har premiären av Linköpings folkmusikpub gått av stapeln på L’Orient. Det var en mycket framgångsrik och trevlig kväll med god publiktillströmning! Strängar & Rör var anlitade som huvudakt och blev i pausen avbytta av en spelman för att kunna avnjuta en god middag. Till vårt andra set hann fler SoRare att ansluta sig och det var riktigt bra drag, både på scen och på dansgolvet. Avslutningsvis spelade folkmusikutbildningen från Lunnevad folkhögskola och även vi hann ta oss en svängom. Utvärderingen av denna första folkmusikpub gick i positiva ordalag och ett nästa datum är redan satt, torsdagen den 6:e oktober innan Linköpings folkmusikfestival.

Publicerat i Spelmanslaget | Kommentering avstängd

HT2011

Folkmusikterminen har dragit igång, med full kraft! Strängar & Rör har redan synts i en rad sammanhang och har många spännande planer för hösten. Hör här:

26-28 augusti hölls Linköpingstämman i Valla Folkhögskola och Gamla Linköping och Strängar & Rör-medlemmar kunde ses buskspela och dansa långt inpå småtimmarna.

3 september var det dags för nästa lokala stämma, nämligen i Slaka under Östgötadagarna. Där fikades det östgötabakelser (årets variant var lingon-mandelmassabullen), diskuterades det folkmusik på folkhögskola med Sågskäramedlemmar och spelades det i solskenet.

4 september var Strängar & Rör anlitade som underhållning på Café Columbias trädgårdsservering i Kisa, även det en del i Östgötadagarna. Mellan våra två tjugominuterspass fikade vi i solen. Väldigt trevligt.

7 september gick höstens första folkmusikcafé i hemslöjdens lokaler av stapeln och som brukligt fanns Strängar & Rör med på spellistan liksom på dansgolvet. Det kommer vi fortsätta att göra första onsdagen i varje månad, var så säker!

Onsdag den 21 september uppstår en ny tradition, nämligen folkmusikpub på L’Orient. För en 50-lapp får man lyssna till folkmusik i pubmiljö men för 100 kr får man lyssna till folkmusik såväl som att äta middag. Strängar & Rör känner sig hedrade att vara bokade som huvudakt på denna premiär av pubkvällarna och hoppas på stor publiktillströmning!

30 september – 2 oktober anordnar S&R det årliga höstlägret i Lilla Hallmare strax norr om Västervik. Vi repar då in vårt program inför studenspelmanslags-VM, leker lekar, äter god mat och jammar dagarna och kvällarna långa.

7-8 oktober är det dags för Linköpings folkmusikfestival! S&R ställer naturligtvis upp i VM för studentspelmanslag!

Dessutom kommer vi snart att få en logga som vi självklart ska trycka på nya fina tröjor!

Publicerat i Spelmanslaget | Kommentering avstängd