2011 går mot sitt slut

Hösten fortsatte med folkmusikpubar och folkmusikcaféer där Strängar & Rör hade för vana att uppträda.

För det sedvanliga höstlägret utanför Loftahammar lyckades vi pricka in höstens finaste väder! Förutom repetition inför studentspelmanslags-VM hann vi fika samt äta lunch i solen på bryggan och ta en tur med racerbåten ut ur skärgården där man kunde se jordens rundning i en obruten horisont.

På Linköpings folkmusikfestival florerade det S&R:are på dansgolv och scener, jammandes i skrymslen och vrår och såklart ställde vi upp i studentspelmanslags-VM. Segern gick i år till Gotland trots att vårt program var grymt.

Liksom förra året blev vi tillfrågade att uppträda för utbytesstudenter som läser kurs i Skandinaviska kulturer. Vi dansade midsommarlekar och spelade konsert samt till dansutlärning.

Och så blev det adventstider och Strängar & Rör repade in ett program med jullåtar. Vi spelade tre konserter: för gammeldanskens vänner på Harrys (glatt och gråhårigt), på folkmusikcaféet (till dans och glada tillrop) och för hälsouniversitetspersonal på Brigaden (fullproppade av julmat). I kollektivet blev det sedan säsongsavslutning med risgrynsgröt, mandelrim av Calle för han fick mandeln och jam i skenet av tända ljus och julgran.

God Jul önskar Strängar och Rör och välkommen till en ny termin måndag den 16 januari i Keyhuset.

Det här inlägget postades i Spelmanslaget. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.