HT2011

Folkmusikterminen har dragit igång, med full kraft! Strängar & Rör har redan synts i en rad sammanhang och har många spännande planer för hösten. Hör här:

26-28 augusti hölls Linköpingstämman i Valla Folkhögskola och Gamla Linköping och Strängar & Rör-medlemmar kunde ses buskspela och dansa långt inpå småtimmarna.

3 september var det dags för nästa lokala stämma, nämligen i Slaka under Östgötadagarna. Där fikades det östgötabakelser (årets variant var lingon-mandelmassabullen), diskuterades det folkmusik på folkhögskola med Sågskäramedlemmar och spelades det i solskenet.

4 september var Strängar & Rör anlitade som underhållning på Café Columbias trädgårdsservering i Kisa, även det en del i Östgötadagarna. Mellan våra två tjugominuterspass fikade vi i solen. Väldigt trevligt.

7 september gick höstens första folkmusikcafé i hemslöjdens lokaler av stapeln och som brukligt fanns Strängar & Rör med på spellistan liksom på dansgolvet. Det kommer vi fortsätta att göra första onsdagen i varje månad, var så säker!

Onsdag den 21 september uppstår en ny tradition, nämligen folkmusikpub på L’Orient. För en 50-lapp får man lyssna till folkmusik i pubmiljö men för 100 kr får man lyssna till folkmusik såväl som att äta middag. Strängar & Rör känner sig hedrade att vara bokade som huvudakt på denna premiär av pubkvällarna och hoppas på stor publiktillströmning!

30 september – 2 oktober anordnar S&R det årliga höstlägret i Lilla Hallmare strax norr om Västervik. Vi repar då in vårt program inför studenspelmanslags-VM, leker lekar, äter god mat och jammar dagarna och kvällarna långa.

7-8 oktober är det dags för Linköpings folkmusikfestival! S&R ställer naturligtvis upp i VM för studentspelmanslag!

Dessutom kommer vi snart att få en logga som vi självklart ska trycka på nya fina tröjor!

Det här inlägget postades i Spelmanslaget. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.